This is the takeoff of the A380 from Amsterdam Airport Schiphol. Runway 18L was special choosen for this takeoff, the other traffic used 24 for takeoff. Amazing to see the first visit of this plane on our airport.

50 COMMENTS

 1. @Lars Koedam. Ik verwacht de Kaagbaan 06. Aangezien de wind NO blijft, zal die baan aanblijven voor landen. Starten zal de Polderbaan worden. Aankomst 12:40, vertrek 14:40. Veel plezier.

 2. inderdaad, meestal de polder of die daarnaast(buitenveldert?)
  Al is hij ook een keer op die baan geland die tegenover de ''macbaan'' macdonalds…
  Iedereen stond onder de hoofdbaan en ondertussen zag je hem in de verte landen…
  Ondertussen heb ik hem ook al vele malen gezien.

 3. Emirates vliegt dagelijks met dit toestel naar Amsterdam. De aankomsttijd 12:40 (wintertijd) in de zomer is het om 13:40. Hij vertrekt dan weer om 14:40 (wintertijd) zomer 15:30. Callsign is UAE147/148.

 4. Waar kan ik de A380 volgen nieuws waarneer hij weer land op schiphol ik woon in het noorden dus ik wil even up-to-date zijn warneer weer komt als ie in een weekend komt kan ik wel weer langs komen en wat voor calsign heeft dit vliegtuig?

 5. If you showed a picture of this aircraft to Leonardo Da Vinci he would have looked at you and laughed.

  If you showed this video to him he would have hugged and kissed you and said 'I told you so…..'

 6. Ik ga zelf voor de Polderbaan staan want ik neem aan dat die gebruikt wordt, was extra nagekeken maar kan net zo goed op de Zwananburgbaan landen.

 7. Mooie video, weet je nog meer? Waarscheinlijk land hij dan toch op polderbaan? Omdat de polderbaan het meest geschikte en breedste runway is, of ben ik mis?

 8. Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, zal hij gaan landen op de 18C/18R. Mocht er een verandering plaats vinden dan meld ik het even. Hij komt aan om 13:30 en het is de A6-EDU! Ik kijk er met veel plezier naar uit!

 9. Volgens de verwachting is de windrichting Zuid. Komt hij dan op de Polderbaan binnen en vanaf welke vertrekt hij dan? Voor mij zou een Weste wind ideaal zijn(buitenveldertbaan).

 10. Blijf vooral van die kwalitatief goede filmpjes maken! Die bewuste zomerdag was ik er ook bij aan het spotten, d.w.z. de landing zag ik vanaf een spottersplek elders en de start enigzins vanaf het panoramaterras op Schiphol. Qua vluchtnummers bedoel je EK147 en 148. Eerstgenoemde zal ik zien aankomen ergens op Schiphol, op de terugvlucht zal ik dan zelf meereizen 🙂 Heb er nu al gigantisch zin in.

 11. Ik denk dat je minder geluid hoort door: derated take-off, d.w.z. niet op vol vermogen starten. Ik weet niet waar hij hierna naar toe ging, maar als dat niet al te ver weg was, zal de A380 vrij licht geweest zijn.

 12. Was een mooie dag in 2010 met deze kist ja, ik zag hem van dichtbij op Schiphol, wat een beest 🙂

 13. De nieuwere typen turbine motoren hebben speciaal design fanblades, voor betere verbranding en geluidsreductie, aldus de fabrikanten.

 14. Binnen 5 jaar komt de A370 uit. Dat is een twee motorige dubbeldekker, die iets kleiner is als de A380. KLM heeft belangstelling voor deze kist. Daarnaast is er een tripledekker in de maak met 6 motoren die verder op de A380lijkt. Die komt over 10 jaar uit. Kan 700-800 passagiers in vervoeren.

 15. Dit moet een test vlucht zijn voor klm.
  KLM gaat deze wederom kopen om te zien of die kan landen en vertrekken.
  Waarschijnlijk voor de nieuwe vluchten naar GIG,GRU en EZE.
  Airbus gaat namelijk niet voor de lol kerosine betalen voor de lol ze doen dit alleen als 1 vlucht vaart maatschapij er voor gevraagt heeft.

Leave a Reply